Spaghetti met courgette

Pasta con zucchine

Ingrediënten voor 4 persoen

Spaghetti 320 gr.
2 courgettes
Ca. 120  ml. Olijfolie
Parmigiano reggiano
Verse munt fijn gesneden
Verse gemalen peper

Bereiding Pasta

Zet een pan met water op het vuur (minimaal 1 lt water voor 100 gr pasta ) en breng het aan de kook. Ga verder met de bereiding van de courgettes.

Courgette:

Snij de courgette in plakjes van ca. 1 cm.
Doe de olie in een koekenpan en laat het goed heet worden.
Bak de courgette aan beide zijd goud bruin. Haal ze uit de olie en bewaar ze warm.
Bewaar de olie in de koekenpan.

Vervolg pasta

Zodra het water kookt, doe de spaghetti erin en voeg zout toe (normaliter 10 gr. per 1 lt. water).
Laat de spaghetti tot ze beetgaar ‘al dente’ zijn, (volg de instructie op de verpakking).
Zet de vuur onder de koekenpan zacht weer aan.
Giet de pasta af in een vergiet en doe het terug in koekenpan met de olie.
Meng de spaghetti door de olie.
Voeg de munt toe en de verse gemalen peper (naar smaak).

Schep de pasta in 4 borden, verdeel de courgettes en bestrooi met de Parmigiano reggiano.

Buon appetito!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s