Zuppa di pesce!

zuppa di pesce 3

Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kg vis
( mul, roodbaars, calamari, makreel, mosselen, scampi, baby octopusjes etc.).
2 teentjes knoflook.
1 ui.
2 laurier blaadjes.
Olijfolie extra viergine.
Zout en peper.
1 cm rode peper.
1 glas witte wijn.
500 gr. tomatensaus.
8 sneden brood.

Bereiding Zuppa di pesce

Maak de vis en de diverse weekdieren schoon. Snij de vissen in mooie stukken.
Hak knoflook, ui en rode peper fijn en doe ze in een grote pan met een half glas olie.
Laat ze zacht fruiten, voeg dan de tomatensaus en het laurierblaadje toe en laat het een paar minuten op hoog vuur pruttelen.

Doe eerst in de pan de vis die wat langer moet koken, zoals inktvis en octopus, en kook ca. 15 minuten op zacht vuur.
Voeg dan de andere vis en schaaldieren toe.
Laat alles nog eens 15 minuten en voeg dan de wijn en mosselen (en de andere weekdieren met schaal) toe. Breng op smaak met zout en peper.
Zet een deksel op de pan en laat het nog even koken open totdat de mosselen zijn geopend. (verwijder de gesloten mosselen).

Terwijl de vis kook, leg de sneden brood op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180° Celsius.
Besmeer het brood met het olijfolie, zout en peper en bak de sneetjes 5 tot 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Verdeel de zuppa di pesce op de borden en serveer het met een paar sneden brood.

Buon appetito!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s