Dorade uit de oven met salmoriglio dressing

Orata al forno

Ingrediënten voor 4 personen

4 dorade van ca. 500 gr. (schoongemaakt door de visboer)
Verse kruiden (rosmarijn, tijm, salie en laurier,)
1 citroen

Salmoriglio dressing

1 teentje knoflook.
 Olijfolie extra viergine 100 ml
50 ml water
10 gr. peterselie blaadjes
een takje oregano
Zout en peper.
1 citroen

Hak de knoflook en de peterselie heel fijn. Meng een garde de olijfolie met het water tot een emulsie ontstaat.
Voeg de sap van de citroen, de knoflook, de peterselie en oregano.
Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

Snij de andere citroen in dunne plakjes.

Spoel de vissen en dep ze droog met keukenpapier. Maak aan beide kanten van de vissen 3 insnijdingen.
Vul de buikholtes met een deel van de verse kruiden en een plakje citroen.

Leg de vissen in een ovenschaal. Leg er een paar plakjes citroen er op de takjes van verse kruiden bij. Sprenkel een beetje van de salmoriglio dressing er op.

Zet de vissen 20 – 25  minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.

Haal de vissen uit de oven verdeel ze over vier borden en sprenkel ze weer met salmoriglio dressing.

Buon appetito

Plaats een reactie