Caponata

ricetta-caponata-di-melanzane-siciliana-6-e1516379471381

 

Ingrediënten voor 4 personen

800 g aubergine
300 g tomaten ontveld en zonder pitten
1 stengel bleekselderij (klein stukken)
1 ui (fijgesneden)
100 g groene olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
50 g pijnboompitten
70 gr. amandelschaafsel
30 gr. suiker
1/2 glas azijn (wijn)
verse basilicum blaadjes of bladpeterselie
olijfolie.
zout en peper

 

Snij de aubergines in blokjes  van circa 2 x 2 cm, bestrooi ze met grof zout en laat ze in een vergiet gedekt met een gewichtje gedurende min 30 min staan. Spoel na deze tijd de aubergines af en droog ze met keukenpapier af.

Bak vervolgens de aubergine blokjes in een pan met ruim heet olijfolie tot ze goudbruin zijn. Doe de aubergines op keukenpapier en laat uitlekken.

Bak in een pan met een beetje olijfolie de bleekselderij en de gesneden ui.
Voeg olijven, kappertjes en pijnboompitten toe en bak ca. 5 minuten.
Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten toe en laat alles nog ca. nog 10 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de aubergines bij de sudderend saus. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de suiker en azijn toe. Kook de caponata nog een paar minuten door.

Laat de caponata in een schaal afkoelen (de volgende dag is ze nog lekkerder!). Voor het serveren garneer de caponata met basilicum blaadjes en het amandelschaafsel.

Buon Appetito

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s