Polpette alla Siciliana

IMG_2815

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr. magere gehakt
1 teentjes knoflook.
Een paar takjes peterselie.
 140 gr. tomaten puree
80 gr. Paneermeel
80 gr. geraspte Parmigiano Reggiano
1 ei
1 ui
2 takjes tijm
Olijfolie.
Zout en peper.

Bereiding

Hak de knoflook, peterselie en ui fijn.

Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, de helft van de ui, de knoflook, Parmigiano reggiano en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in porties en vorm er met vochtige handen balletjes.

Verwarm een grote pan en voeg olijfolie toe.
Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, haal deze uit de pan en zet apart.
Laat de restanten, vet en alle sappen in de pan zitten en fruit daarin de rest van de ui samen met een beetje tijm.
Doe de tomatenpuree erbij, meng alles goed door een voeg ca. 200 ml lauw water.
Breng aan de kook. Doe alle gehaktballetjes erbij en laat de saus op laag vuur een beetje inkoken totdat je de gewenste dikte hebt.

Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s