Over alexindekeuken

 

Hallo, leuk dat je mijn verhalen wilt lezen!

Ik ben Alessandro Russo, geboren en getogen op Sicilië: een eiland met een turbulente geschiedenis, temperamentvolle bewoners en een bijna allesoverheersende liefde voor eten… héél veel en héél lekker eten!

In mijn blogs deel ik een stukje persoonlijke geschiedenis, voornamelijk verhalen uit mijn jeugd op Sicilië, af en toe iets over mijn omzwervingen over de wereld maar ook over de lekkere gerechten die ik in de afgelopen jaren heb bereid. Over de jaren dat ik met mijn Vespa de straten van Palermo onveilige maakte, de zomers op het strand van Mondello met verse ciambelle en cocco bello. Over de reizen met mijn vader naar de andere kant van het eiland om bidons met de overheerlijke Nero D’Avola wijn te kopen (die we vervolgens overschonken in flessen zodat we de hele winter door konden genieten). Maar ook de periode dat ik met de fiets door hartje Amsterdam sjeesde en kennismaakte met pindasaus en Van Dobbe-kroketten.
Zeer gevarieerde verhalen met als rode draad: lekker eten!

Ik zal jullie veilig door de straten van Palermo rondleiden en onze street- and fingerfood laten proeven. Op zondag schuiven jullie aan bij ons aan tafel. Op het terras van mijn vaders huis met uitzicht op de citroenbomen en de groentetuin. We gaan genieten van de lange zondagslunch met op de achtergrond de roep van de krekels en … het geluid van de televisie die altijd en te hard aanstaat.
En natuurlijk gaan we samen Kerst, Pasen en alle andere feesten vieren en de traditionele, voor die gelegenheid passende, gerechten proeven.
Mamma, mijn zus Lisa en tante Melina staan al klaar achter het fornuis om jullie van de Siciliaanse delicatessen te laten genieten. Ah, en niet vergeten: mijn broers hebben de brace al aangestoken om het vlees en de vis (zelf gevangen in de nacht daarvoor) te grillen. En mijn vader? Die zit rustig op zijn stoel en peutert zaadjes uit tomaten om ze te drogen om later weer te gebruiken. Hij kijkt en geniet. Trots hoe de groenten en het fruit uit zijn orto in verrukkelijke antipasti, hoofdgerechten en desserts worden omgetoverd. Tevreden dat iedereen er is.

Heb ik jouw nieuwsgierigheid gewekt? Proef en ervaar samen met mij hoe Siciliaans eten smaakt: puur, rauw en authentiek. De gerechten die ik in mijn blogs beschrijf zijn traditioneel en worden nog dagelijks zo op Sicilië gemaakt. Ik vind het belangrijk om met jullie te delen hoe ze zijn ontstaan en wat het verhaal achter de gerechten is. Maar ik wil jullie ook kennis laten maken met de gerechten die ik zelf heb bedacht vanuit mijn Siciliaanse achtergrond, omzwervingen over de wereld en overduidelijke liefde voor eten.
Ik geniet ervan om voor mijn gezin, familie en vrienden te koken en koester de intimiteit en gezelligheid om samen te eten. Dit probeer ik aan mijn kinderen mee te geven. De jongste is duidelijk met mijn genen belast en staat vaak met mij in de keuken. Ook hij zal zijn verhalen met jullie delen.
Ik hoop dat ik jou via mijn verhalen ook inspireer om écht van eten te genieten.

Ciao
Alessandro

 

 

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s